En yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Semtıcı malzeme bâtınermeyen ve taçıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, sutaş sprey ve benzeri gayrı kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının hudayinabit kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem bapnın sıkı cimriya kapanmasını esenlamaktır.

; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin güdük, hızlı ve emin şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile çatı muhtevai yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Olağan bir yangın, tabii kıyamet ve benzeri durumlar başüstüneğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da yapı ciğeri merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Bapsı Infaz Amacı Yangın kapılarının üretim amacı kişi sağlamlığını koruyup yangın ve duman kavaraının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Bapnın bedii gestaltsı ve istem edilen aksesuarların kullanımı ederı duraksız olarak etkilemektedir.

Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Yangın Kapısı taban amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları saygınlık ve peklik muhtevain yeğleme edilir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Kadeh yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, pencere yangın kapısı malzemesinden mefultır ve çoğunlukla çağdaş binalarda kullanılır.

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleabat bu tür kapıların en önemli kazanımı tütün sızdırmaması ve makul derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Her devran degaje buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir pırtı, möble veya ayrıksı bir hail bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Her yangın merdiveninin her iki cepheında korkuluk, hızmaşte ya da örek bulunması gerekmektedir. 

Report this wiki page